Печериці. Коли стали відомі ці гриби і в чому їх користь

Печериці. Коли стали відомі ці гриби і в чому їх користь
Більше цікавих новин читайте на сайті - SVODKA.COM.UA

Печериці містять безліч вітамінів і мікроелементів. Але збирати ці гриби самостійно в дикій природі не рекомендується.

"Шампіньйон" в перекладі з французької буквально означає "гриб". І це один з найпоширеніших видів в світі. Всього існує близько 200 сортів печериць.

Зростаючі в дикій природі печериці були відомі ще древнім грекам. Ці гриби згадував учений-натураліст Теофраст. А давньоримський письменник-ерудит Пліній Старший описав печериці в своєму дослідженні про їстівних і неїстівних грибах.


Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com


Печериці — перші гриби, які почали вирощувати в теплицях і на плантаціях. Вони стали популярні у вищому суспільстві Франції XVII століття і були доступні тільки аристократії в зв'язку з дорожнечею. Так звані паризькі гриби саме тоді стали вирощувати спеціально круглий рік. Печериці невибагливі в догляді і можуть рости без сонячного світла.

Ці гриби є джерелом кальцію, магнію, пантотенової кислоти, вітамінів В, Е, D, лізину і аргініну.


Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com


Вони знижують рівень холестерину в крові, попереджають розвиток атеросклерозу, онкологічних захворювань, запобігають інфаркт та інсульт. Ці гриби прискорюють обмін речовин, допомагають боротися з втомою і депресією, виводять токсини і покращують пам'ять.

Зі збором дикорослих печериць потрібно бути обережними, оскільки візуально їх можна переплутати з блідими поганками. Також не слід їсти занадто багато грибів, оскільки вони можуть бути алергенами: викликати першіння в горлі і навіть призвести до анафілактичного шоку.

Джерело

Більше цікавих новин читайте на сайті - SVODKA.COM.UA

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *